Beste lezer,

Welkom in mijn gratis downloadhoek.

Ik stel een aantal van door mij geschreven boeken gratis beschikbaar aan iedereen die dat wil.
Want, om met Multatuli te spreken, ik wil graag gelezen worden en mijn werk met zoveel mogelijk mensen delen. Ik wil anderen plezier laten beleven aan wat ik schrijf en hoef er niets aan te verdienen.

De hieronder staande boeken zijn met enkele simpele drukken op de knop te downloaden. U kunt dan beschikken over een toegankelijk PDF-bestand van een compleet boek, dat met behulp van elke tabletcomputer en iedere E-reader te lezen is. Op de momenten die u kiest en op de plaatsen waar u wilt. Het kan natuurlijk ook met een laptop of PC.

Leest u toch liever van papier? Als u met het PDF-bestand op een USB-stick naar een printshop gaat, dan kunt u het boek voor een paar euro laten afdrukken.

Ik zou het op prijs stellen als u mij na het lezen van het boek via de Contact-knop op deze website laat weten wat u ervan vond.

En wilt u toch iets betalen voor het boek dat u heeft gedownload? Dat kan. Hieronder staat een “doneer”-knop.

DONEER

Integer

Speciaal voor iedereen die het lokale gemeentebestuur ter harte gaat schreef ik deze roman over het thema integriteit. Een onderwerp dat in politiek-bestuurlijke kringen actueler is dan ooit. Het is een fictief verhaal, dat echter zo maar echt gebeurd had kunnen zijn.
In Leebrugge, een niet al te grote gemeente ergens in het Westen van het land. Over politici, ambtenaren en bestuurders van de gemeente, die qua integriteit balanceren op de rand van wat kan, of daar net overheen tuimelen. Over lastige keuzes die je soms moet maken. Over zaken die juridisch weliswaar geoorloofd zijn, maar die ethisch gezien misschien niet door de beugel kunnen.
Het is vooral ook het verhaal van een burgemeester die het moeilijk heeft met zichzelf en met zijn omgeving, en die in eenzaamheid moet opboksen tegen bijna iedereen met wie hij in zijn functie te maken heeft. Wat is nu eigenlijk ‘integer’?

Deze roman is in het najaar van 2015 in acht delen verschenen op de website van de Vereniging van Griffiers www.griffiers.nl en kan nu door iedereen worden gedownload.

De Kerstverhalen

Sinds 1994 schrijf ik elk jaar een verhaal ter gelegenheid van Kerstmis. Inmiddels zijn het er twintig.
Het zijn geen religieus getinte kerstverhalen, met een kribbe, engelen, Wijzen uit het Oosten en zo, maar overpeinzingen rondom de kerstgedachte, die in verhaalvorm zijn gegoten en waarin alledaagse mensen figureren.

De kerstverhalen zijn leuk om zelf te lezen, maar ze zijn ook bij uitstek geschikt als voorleesverhaal, in familiekring, vereniging of club.

Sinds het najaar van 2015 zijn de kerstverhalen gebundeld, met als titel “Kijk, dat is voor mij nou kerst”, en staan ze als E-book op mijn website. Ze mogen onbeperkt worden gedownload.
Ik hoop van harte dat ze in brede kring gebruikt zullen worden.