Beste bezoeker,

Ik heb besloten een aantal van mijn boeken gratis beschikbaar te stellen aan iedereen die dat wil.
U leest het goed, ik hoef er niets aan te verdienen.
Want, om met Multatuli te spreken, ik wil graag gelezen worden. Ik wil mijn werk met zoveel mogelijk mensen delen. Ik wil anderen graag plezier laten beleven aan wat ik schrijf.

Hiervoor heb ik een nieuwe manier van boeken verspreiden bedacht, die ik Read & Reward noem. “Lees en beloon”. Deze is erg simpel. U leest het boek voor niets en achteraf bepaalt u of u er vrijwillig iets voor wilt betalen.

Read
Op deze website www.krijnvanderheijden.nl publiceer ik een aantal door mij geschreven boeken, die als E-book eenvoudig zijn te downloaden.
Met enkele simpele drukken op de knop kunt u beschikken over een toegankelijk PDF-bestand van een compleet boek. Dat boek is met behulp van elke tabletcomputer en iedere E-reader te lezen. Op de momenten die u kiest en op de plaatsen waar u wilt. Het kan natuurlijk ook met een laptop of PC.
Het downloaden en lezen is gratis.
Wie liever van papier leest, kan de boeken voor weinig geld in een printshop laten afdrukken.

& Reward
Verwacht ik er dan helemaal niets voor terug? Nee, in principe niet.
Maar ik kan me voorstellen dat u aan mijn boek een aantal prettige leesuurtjes hebt beleefd. En dat u dit waard vindt om er vrijwillig iets voor te betalen.
Wat vond u het boek waard? Een bedrag van € 5,00 of van € 10,00? Misschien viel het boek een beetje tegen en bent u niet bereid om ervoor te betalen. Maar misschien ook vond u het juist heel goed en wilt u nog iets meer betalen.

Uw Reward is geheel vrijwillig. Mijn bankrekeningnummer is NL89SNSB0940553430.

Ik zou het ook erg op prijs stellen als u via het Contactformulier van deze website een reactie wilt geven op het boek dat u heeft gelezen.

Integer

Speciaal voor iedereen die het lokale gemeentebestuur ter harte gaat schreef ik deze roman over het thema integriteit. Een onderwerp dat in politiek-bestuurlijke kringen actueler is dan ooit. Het is een fictief verhaal, dat echter zo maar echt gebeurd had kunnen zijn.
In Leebrugge, een niet al te grote gemeente ergens in het Westen van het land. Over politici, ambtenaren en bestuurders van de gemeente, die qua integriteit balanceren op de rand van wat kan, of daar net overheen tuimelen. Over lastige keuzes die je soms moet maken. Over zaken die juridisch weliswaar geoorloofd zijn, maar die ethisch gezien misschien niet door de beugel kunnen.
Het is vooral ook het verhaal van een burgemeester die het moeilijk heeft met zichzelf en met zijn omgeving, en die in eenzaamheid moet opboksen tegen bijna iedereen met wie hij in zijn functie te maken heeft. Wat is nu eigenlijk ‘integer’?

Deze roman is in het najaar van 2015 in acht delen verschenen op de website van de Vereniging van Griffiers www.griffiers.nl en kan nu door iedereen worden gedownload.

De Kerstverhalen

Sinds 1994 schrijf ik elk jaar een verhaal ter gelegenheid van Kerstmis. Inmiddels zijn het er twintig.
Het zijn geen religieus getinte kerstverhalen, met een kribbe, engelen, Wijzen uit het Oosten en zo, maar overpeinzingen rondom de kerstgedachte, die in verhaalvorm zijn gegoten en waarin alledaagse mensen figureren.

De kerstverhalen zijn leuk om zelf te lezen, maar ze zijn ook bij uitstek geschikt als voorleesverhaal, in familiekring, vereniging of club.

Sinds het najaar van 2015 zijn de kerstverhalen gebundeld, met als titel “Kijk, dat is voor mij nou kerst”, en staan ze als E-book op mijn website. Ze mogen onbeperkt worden gedownload.
Ik hoop van harte dat ze in brede kring gebruikt zullen worden.