ROMAN: DODE MOORDENAARS

Langs de oever van de Rijn wordt een aangespoeld lichaam gevonden. Het blijkt van een man te zijn die door een onnatuurlijke oorzaak is overleden. Moord, dus. De politie stuit tijdens haar onderzoek op een ogenschijnlijk alledaags grafisch bedrijf, waar echter ook minder alledaagse activiteiten plaatsvinden. Er wordt een tweede dode gevonden, die ook vermoord blijkt te zijn. Hebben de twee moorden met elkaar te maken? En wie is geheimzinnige pokerverslaafde persoon die op de achtergrond een rol speelt? Kan een dode een moord plegen? Dit zijn vragen waar inspecteur Van Muylwijk en zijn team van de Arnhemse recherche voor komen te staan in deze literaire thriller Dode Moordenaars.
Het wordt een gecompliceerde en uitdagende zaak voor de politie, waarin weinig lijkt wat het is en weinig is wat het lijkt. Alle creativiteit, denk- en daadkracht hebben de politiemensen nodig om het raadsel op te lossen, zelfs met gevaar voor eigen leven.

Dode Moordenaars is een spannend geschreven misdaadverhaal, waarin de Arnhemse politie alle zeilen moet bijzetten om een gecompliceerde moord zaak op te lossen.

Koop het boek bij de boekhandel of bij www.bol.com


BIOGRAFIE: JAN THATE, HUISARTS TE WARNSVELD – scènes uit een rijk leven

Een speciaal project van de Dorpsraad Warnsveld, waar ik als oud gemeentesecretaris van Warnsveld een jaar met heel veel plezier aan heb gewerkt.

Dit boek is een eerbetoon aan een bijzondere Warnsvelder. Johannes Baptista Thate (1906-1995) was er gedurende vijfendertig jaar een gedreven en betrokken huisarts. Behalve huisarts was hij ook amateur-astronoom, die met zijn zelfgebouwde sterrenkijker het heelal afspeurde. Verder was hij een begaafd kunstschilder. In zijn schaarse vrije tijd maakte hij een groot oeuvre aan tekeningen, aquarellen en schilderijen, vaak in de vrije natuur van de Achterhoek. In veel huiskamers van (kinderen van) oud-patiënten hangen nog schilderijen en aquarellen van zijn hand. Ook was hij officieel waarnemer van het KNMI. Met de door hem gemeten temperatuur van 38,6 graden Celsius op 23 augustus 1944, de hoogste ooit in Nederland, zette hij Warnsveld blijvend op de ‘weerkaart’. Tenslotte kreeg hij ook bekendheid door zijn archeologische vondsten uit de laat Romeinse tijd in de buurt van Almen.

Maar bovenal was hij een boeiend mens, die het waard is om herinnerd te worden. Dit boek beschrijft in scènes het leven van deze geliefde dokter, kunstenaar en amateur-astronoom vanaf zijn studie in Leiden tot zijn overlijden in Groot Dochteren. Het boek is rijk geïllustreerd met foto’s en met afbeeldingen van zijn kunstwerken.
Menig Warnsvelder zal met een glimlach situaties herkennen, zelf meegemaakt of van horen zeggen, rondom deze kleurrijke en intrigerende huisarts.

Het boek is uitgegeven door Uitgeverij Diepenmaat in Dieren en het kost € 19,95.
Het kan onder meer worden aangeschaft bij boekhandels in Warnsveld (Readshop), Zutphen (Van Someren & Ten Bosch, Boek en Buro), Gorssel (Bechtle), Lochem (Lovink), Vorden (Bruna) en Brummen (Primera).
Het kan ook worden besteld bij iedere andere boekhandel: ISBN 978-90-78115-83-0.


ROMAN: NIETS IS BELANGRIJK

Samenvatting:

Psychiater en psychotherapeut Pirotti geeft assertiviteitscursussen. Tijdens een communicatieoefening hoort hij Rudolf, één van zijn cursisten, fluisteren dat deze een moord heeft zien plegen. Als Rudolf bij de tweede bijeenkomst van de training niet komt opdagen, gaat Pirotti op onderzoek uit en ontdekt hij dat Rudolf dood is. In Rudolfs huis wordt Pirotti duidelijk dat deze man er een bijzondere hobby op na hield, waarmee hij bepaald geen vrienden maakte.
Voor Pirotti is het al snel duidelijk dat Rudolf is vermoord. Maar zijn eigen verleden beïnvloedt het onderzoek. Want de rechercheur die de dood van Rudolf onderzoekt wil hem als ex-gedetineerde niet geloven en concludeert al snel dat Rudolf een natuurlijke dood is gestorven. Pirotti staat er uiteindelijk alleen voor om uit te zoeken wat er is gebeurd. Hij brengt daarmee zichzelf in gevaar. Zijn onderzoek leidt tot één van de merkwaardigste diagnoses in zijn medische carrière. En hij zal al zijn professionele en persoonlijke vaardigheden moeten inzetten om het er levend vanaf te brengen. ‘Niets is belangrijk’, dat zich afspeelt in en rond Arnhem, kun je met recht een psychologische thriller noemen.

“Niets is belangrijk” is een vlot geschreven psychologische thriller, die zich afspeelt in en rond Arnhem en biedt een inkijkje in de wereld van de psychotherapie, met een even spannende als onverwachte ontknoping.

Koop het boek bij de boekhandel of bij www.bol.com


ROMAN: FOUTEN MAAKT IEDEREEN

Samenvatting:

fouten-maakt-iedereenIrene Witjes verwacht dat zij en haar man Sjef met een mooi bedrag op de bank van hun pensioentijd kunnen gaan genieten. Maar al tijdens hun eerste vakantie loopt hun relatie spaak. Op een mysterieuze manier verdwijnt er geld van hun rekening. En wie is die sjofele kerel die rondhangt in Irenes winkel? Fouten uit het verleden van zowel Sjef als Irene achtervolgen hen en halen hun levens overhoop. Irene doet een poging om een einde te maken aan haar problemen, maar deze loopt uit op een afschuwelijk persoonlijk drama. Fouten maakt iedereen. Maar hoe kan zij ermee verder leven?

Bestel het boek bij de uitgever

krijn-fouten-maakt-iedereenROMAN: GISTENDE KOKOSNOOT

Samenvatting:

Boek Gistende kokosnootEwout Diamant is een geslaagd mens, een succesvol ondernemer en een gewaardeerd lid van de samenleving, alhoewel het met zijn huwelijk iets minder goed gaat. Zijn leven lijkt op orde te zijn, totdat hij in het schitterende Provençaalse landschap plotseling met zijn verleden wordt geconfronteerd. Vanaf dat moment begint het in zijn hoofd te borrelen en te gisten. Een traumatisch voorval, lang geleden, groeit uit tot enorme proporties. Hij kan aan weinig anders meer denken dan aan wraak en genoegdoening. Hoe kan het dat een evenwichtig mens als Ewout in staat blijkt te zijn tot dingen die hij nooit voor mogelijk had gehouden?

Bestel het boek bij de uitgever

Foto Gistende kokosnoot met auteurROMAN: MORGEN ZAL IK DANSEN

Samenvatting:

boek morgen zal ik dansenRoel Klein Tobbe is een man met een missie in deze wereld. Maar op het hoogtepunt van zijn carrière slaat de twijfel toe. Zelfs zo, dat hij niet langer gemotiveerd is om zijn beroep uit te oefenen. Hij neemt verlof en vertrekt naar Cambridge om als gastdocent te werken aan het beroemde King’s College. Hij sluit vriendschap met een vrouwelijke docent en doet bij toeval een historische ontdekking. Beide zullen hem helpen bij het kiezen van de juiste richting in zijn leven.

“Morgen zal ik dansen” is een boek over twijfel, geloofwaardigheid, echtheid en het maken van keuzes die grote gevolgen hebben.

Bestel het boek bij de uitgever

Morgen zal ik dansen - met auteurKORTE VERHALEN

Het korte verhaal is een vorm van schrijfkunst die ik al heel lang beoefen. Het is steeds weer een uitdaging om in kort bestek, met weinig woorden, een stukje realiteit te verwoorden, waar ook nog een diepere gedachte achter steekt.

Met name voor de personeelsbladen van gemeentes waar ik werkte heb ik de nodige korte verhalen geschreven. Wellicht worden ze nog eens gebundeld in een boekuitgave. Wie weet.

Als voorbeeld heb ik een kort verhaal op deze website geplaatst.