Integer

Speciaal voor iedereen die het lokale gemeentebestuur ter harte gaat schreef ik deze roman over het thema integriteit. Een onderwerp dat in politiek-bestuurlijke kringen actueler is dan ooit. Het is een fictief verhaal, dat echter zo maar echt gebeurd had kunnen zijn.

Samenvatting

In Leebrugge, een niet al te grote gemeente ergens in het Westen van het land. Over politici, ambtenaren en bestuurders van de gemeente, die qua integriteit balanceren op de rand van wat kan, of daar net overheen tuimelen. Over lastige keuzes die je soms moet maken. Over zaken die juridisch weliswaar geoorloofd zijn, maar die ethisch gezien misschien niet door de beugel kunnen.
Het is vooral ook het verhaal van een burgemeester die het moeilijk heeft met zichzelf en met zijn omgeving, en die in eenzaamheid moet opboksen tegen bijna iedereen met wie hij in zijn functie te maken heeft. Wat is nu eigenlijk ‘integer’?

Deze roman is in het najaar van 2015 in acht delen verschenen op de website van de Vereniging van Griffiers www.griffiers.nl en kan nu door iedereen worden gedownload.

Download als zip met PDF & E-PUB

Download als epub

Download als pdf

Top