Boek cover Eindigheid

Filosofische roman

Samenvatting

Lydia Raadtgever is een succesvolle vrouw, gelukkig getrouwd, moeder van een zoon en oma van twee getalenteerde kleindochters. Ze geniet van een zinvol leven. Maar dan overkomt haar iets waardoor zij plotseling en onverwacht met de eindigheid van haar bestaan wordt geconfronteerd. Vanaf dat moment besluit ze, rationeel als ze is, op zoek te gaan naar antwoorden op de vraag: wat is eigenlijk ‘dood’?

Natuurlijk, als je sterft staat je hart stil, je bloed stroomt niet meer en je hersenen sterven af. Maar wat zou er daarna zijn? Als je dood bent, ben je dan ergens? En wat gebeurt er met je geest of je ziel? Lydia gaat op zoek en ontdekt dat daar door de eeuwen heen heel verschillend tegenaan is gekeken.

Haar onderzoek naar ‘de dood’ heeft ook gevolgen voor haar persoonlijke leven. Gelukkig heeft ze een vriend die haar begeleidt door de boeiende wereld van religies en filosofieën. Oude Griekse en Romeinse filosofen maar ook latere denkers die allen zo hun eigen kijk op leven en doodgaan hebben, passeren de revue. Lydia zuigt het allemaal op en vindt tenslotte haar persoonlijke antwoord. Uiteindelijk moet ze hieruit ook haar ultieme conclusie trekken.

Ziet ze kans om haar einde opgewekt en met een opgeruimd gemoed tegemoet te gaan?

DOWNLOAD ALS ZIP BESTAND MET PDF & EPUB

Download als epub

Download als pdf

Top